Hypoteket bolån

Hypoteket är en ny bolåneaktör (2017) som på ett tydligt sätt utmanar storbankerna om de svenska bolånekunderna. I detta fall sker det med riktigt låg ränta som även är på samma nivå för alla låntagare. Därmed blir det mycket lätt att jämföra Hypoteket mot andra bolåneaktörer. Det är inte oväntat om de erbjuder lägsta räntan.

Ränta och rabatter

Bolån brukar generellt innebära individuell ränta vilket gör att ansökan måste ske för att banken ska avgöra vilken ränta som erbjuds. Men Hypoteket har gjort det betydligt lättare att jämföra dem mot andra bolåneaktörer genom att erbjuda samma ränta till alla.

Du behöver därmed enbart gå in på hemsidan, se vilket ränta de för tillfället har och sedan jämföra om den är bättre än andra bolånealternativ.

En stor fördel med detta upplägg blir därmed att du aldrig behöver förhandla, pruta eller fundera över vilken ränta du borde ha. Tydligt, enkelt och jämförbart.

Exempel från oktober 2018:
Rörlig ränta – 1,28%
1årsrsränta – 1,35%
3årsränta – 1,40%
5årsränta – 1,76%

Utöver ränta tillkommer inte några avgifter. Det finns alltså varken uppläggningsavgift eller aviavgift.

Lånen som tecknas hos Hypoteket har en sammanlagd löptid på 30 år. Det ska alltså inte förväxlas med bindningstid som är mer valbart. Löptiden visar hur lång tid som avtalet löper på det bolån som tecknats.

Ofta bästa räntan på marknaden

Hypoteket visar tydligt att de är konkurrenskraftiga genom att ärligt visa sin ränta i jämförelse mot snitträntan hos tio stora banker i Sverige. På hemsidan visas nämligen dessa bankers snitträntor och den rörliga räntan hos Hypoteket. Mycket ofta ligger de bäst. Men en orsak kan även vara att Hypoteket bara accepterar belåningsgrad på 65% (se nästa rubrik)

Krav på låg belåningsgrad

Hypoteket har krav på att belåningsgraden maximalt får vara 65%. Det till skillnad mot de flesta banker som har krav på 85%. Eftersom belåningsgraden delvis speglar den risk som banken tar innebär detta krav att Hypoteket kan erbjuda något lägre ränta än många av dess konkurrenter.

Börja med lånelöfte

Har ni precis börjat titta på ny bostad och undrar hur mycket ni får låna? Börja då med ett lånelöfte. Ett lånelöfte är inte knutet till en specifik bostad utan är ett generellt löfte från Hypoteket att de kan erbjuda lån när ni väl har vunnit en budgivning.

Eftersom Hypoteket har samma ränta för alla låntagare kan du med ett lånelöfte både se hur mycket ni får låna samt räkna ut vad det skulle kosta per månad.

Krav för att få låna

  • Låna max 65% av bostadens värde
  • Låna minst 200 000 kr
  • Minst 18 år

Andra lån

Hypoteket ger inte några andra lån än bolån. Du kan teckna nytt bolån eller flytta ditt bolån hit. Önskas däremot handpenningslån eller överbryggningslån får detta tecknas hos annan aktör.

Flytta lån till Hypotek

Behöver det vara krångligt att flytta ett bolån? Inte alls, vilket Hypoteket bevisar med en otroligt pedagogisk tjänst.

Steg för steg fyller man i information om lånet samtidigt som en guide visar vad som ska göras. En mycket stor fördel är även att det går att chatta med kundtjänst samtidigt som ansökan sker. Något som därmed underlättar handläggningen ännu mer.

Det tar 2 – 3 minuter att genomföra hela processen och därefter återkommer Hypoteket vanligtvis kommande bankdag varpå eventuella frågor kan ställas kring lånet. Någon förhandling behövs däremot aldrig göras just eftersom de alltid har samma räntenivå för alla låntagare.