Nordnet slår sig in på bolånemarknaden med ”Superränta”

nordnet bolånUnder en längre tid har det varit möjligt att teckna bolån hos Nordnet med riktigt låg bolåneränta. Men den låga räntan har enbart varit tillgänglig för Private Banking-kunder. Nu öppnar Nordnet upp för att fler ska få ta del av deras ”Superränta”.

Med krav på minst 2,5 miljon i kapital hos NordNet för att omfattas av Private Banking har det varit relativt få kunder som kunnat ta del av de fördelar detta innebär. Bland annat har dessa kunder kunnat teckna bolån med den lägsta bolåneräntan i Sverige på enbart 0,69%.

För att bredda kundunderlaget och tydligt ta sig in på marknaden för bolån väljer nu Nordnet att släppa på kravet att kunden måste omfattas av Privat Banking för att den låga räntan ska gå att få. Från den 6:e september 2017 öppnas möjligheten upp även för andra.

”Vi breddar vår affär på flera fronter och presenterar nu ett första steg i en utökad satsning på bolån” säger Eva Trouin på Nordnet.

Fem nivåer

Bolånet hos Nordnet finns nu att teckna på fem olika nivåer. Vilken nivå som kunden hamnar i, och därmed vilken ränta som ges, beror på hur stort sparkapital som finns hos Nordnet. Om det är över 10 miljoner ges superräntan på 0,69%. Sedan ökar räntan succesivt ju mindre belopp som finns hos banken. De som har mindre än 1 miljon kan få en ränta på 1,79%.

  • Upp till 1 miljon – 1,79%
  • 1-2,5 miljon – 1,19%
  • 2,5-5 miljoner – 0,99%
  • 5-10 miljoner – 0,79%
  • Över 10 miljoner – 0,69%

För att få denna ränta krävs däremot att belåningsgraden maximalt får vara 50% och att lånebeloppet maximalt är 10 miljoner.

Bolån främst för de med stort kapital

Även om Nordnet nu breddar kundunderlaget för sitt bolån så är det tydligt att de fortfarande främst vänder sig till de med stort kapital. Det krävs nämligen både en låg belåningsgrad och minst en miljon hos banken för att det ska vara tal om någon superränta.

De flesta låntagare skulle hamna i gruppen med ett sparande på under en miljon och i så fall finns ett flertal banker som kan erbjuda bättre ränta. I augusti 2017 var snitträntan hos några banker på dessa nivåer:

  • Ålandsbanken 1,28%
  • Skandia 1,53%
  • ICA-Banken 1,46%
  • Nordea 1,70%

En uträkning via Skandias bolånekalkyl visar även följande:

En familj som köper en bostad för 2 miljoner, lägger 15% i kontantinsats, har vardagspaketet för bägge vuxna i familjen, har 100 000 kr i sparande samt månadsspar 1000 kr i månaden får en ränta på 1,62%. Det är ganska stor skillnad mot NordNets lägsta nivå på 1,79%.

Nordnet ökar alltså kundunderlaget, men på lägsta nivån är det inte tal om någon superrränta.

Lämna en kommentar