Consector bolån

consector bolånConsector är en låneförmedlare som därmed arbetar som ”mellanhand” mellan dig som vill jämföra och teckna bolån samt bankerna som erbjuder bolån. Eftersom det är bankerna som bekostar tjänsten är den helt gratis att använda som privatperson.

Genom att använda bolånejämförelsen kan du både spara tid och pengar då Consector tar hand om kommunikationen med bankerna och genomför en jämförelse på deras räntor snabbt och tydligt.

Via Consector går det att ansöka om lånelöfte, flytta bolånet samt teckna ett helt nytt bolån. Ett smidigt sätt att jämföra en handfull antal banker som erbjuder bolån.

Ränta

Consector anger att det går att få ”ränta ner till 1,15 %”. Detta är alltså den absolut lägsta ränta som deras samarbetspartners erbjuder. Det är då beräknat på ett bolån på 4 miljoner och belåningsgrad på 65 %. De allra flesta får alltså högre ränta än så.

Det är däremot omöjligt att säga vilken ränta som de samarbetande bankerna kommer att erbjuda eftersom räntan sätts individuellt helt efter låntagarens ekonomiska situation. Genom att göra en gratis räntejämförelse presenterar bankerna sina förslag – utan att krav finns att lån måste tecknas.

Så jämför du bolån via Consector

  1. Fyll i intresseanmälan via hemsidan – Första steget är att fylla i en intresseanmälan vilket enkelt sker på hemsidan. Det är alltså inte en låneansökan som skickas in i första steget utan enbart en intresseanmälan. Det betyder även att någon kreditupplysning inte kommer tas i detta steg. Anmälan fylls i enbart för att en bolånehandläggare ska få in primära uppgifter för att sedan kunna kontakta dig för vidare diskussion.
  2. Personlig handläggare kontaktar dig – Nu kommer en bolånehandläggare att kontakta dig för att inhämta ytterligare information kring bolånet, din ekonomiska situation, belopp m.m. Om du nu önskar gå vidare i processen ges samtycke till Consector att genomföra en kreditupplysning för att en fullständig kreditbedömning ska kunna ske.
  3. Bankerna kontaktas – I detta läge har Consector all information om ditt bolånebehov för att de samarbetande bankerna ska kunna kontaktas. De får ta del av informationen och ger sedan svar på vilken ränta de är villig att erbjuda på bolån hos dem.
  4. Räntor och kostnader jämförs – Sista steget är att du nu kan jämföra bankernas förslag via Mina Sidor på Consector.se. Önskas hjälp att välja utifrån dessa kan kundtjänst stå till tjänst att förklara de olika alternativen. Du har däremot aldrig ett bindande krav att teckna ett bolån. Det går exempelvis att göra en bolåneansökan enbart för att se hur stor ränta som bankerna skulle erbjuda.

Jämför banker – men inte alla

Den stora fördelen med att jämföra bolån via en låneförmedlare är att det är gratis och enkelt. I detta fall sköter Consector all kontakt med bankerna, hjälper till att eventuellt flytta bolånet och jämföra räntor från flera banker på en och samma gång.

Det ska däremot tilläggas att de banker som jämfördes 2018 var Skandiabanken, BleuStep Bank, Ålandsbanken och Marginalen Bank. Genom en enda ansökan via Consector ges svar från dessa banker. Önskas information från fler banker kan delvis Consectors hemsida vara behjälplig, se nästa rubrik.

Hitta fler banker – se månadskostnad

Under sidan ”Jämför Bolån” finns en smidig kalkylator som visar hur mycket bolånet skulle kunna kosta per månad beroende på belopp, bindningstid och ränta. Ange hur stort belopp du tänkt låna samt om du vill ha rörlig ränta eller bunden ränta. Därefter presenteras ett flertal banker utifrån deras listränta, snittränta och ungefärlig månadskostnad.

Här hittas alltså en lista på flera banker än de som jämförs via Consectors lånejämförelse. Om en lånejämförelse sker och du vill försöka pressa räntan ytterligare kan du alltså kontakta någon av dessa banker och se om de kan matcha bästa budet via Consector.

Fördelarna är alltså att du kan räkna på månadskostnaden och få tips på ytterligare banker som kan kontaktas i jakten på bästa boräntan.

Även lån till kontantinsats

Consector är en låneförmedlare som jämför bolån, privatlån och kreditkort. Därmed är det även möjligt att använda deras tjänst om ett lån behöver tecknas till kontantinsatsen.

Ett bolån får nämligen aldrig vara på mer än 85 % av bostadens värde. Resterande del förväntas betalas kontant. De flesta klarar detta med besparingar eller genom försäljning av tidigare bostad. Men vissa har inte den möjligheten och tecknar därför ett privatlån för att betala kontantinsatsen. I regel är det inget som rekommenderas då man kommer vara högt belånad men ibland är det enda alternativet. Bland de tjänster som Consector erbjuder är deras jämförelse av privatlån störst där jämförelsen består av ca 15 olika banker.